Facebook Twitter Addthis

Arkangyal éjjel

Blog Könyvajánló 4 Krimi Felnőtt IDEGEN

Én gyakran elgondolkodom azon, mi emberek vajon mennyire ismerjük egymást. Akárcsak a párunkat, a testvérünket, a szüleinket vagy a kollégánkat, barátunkat. Már tizenévesen is eszembe jutott a gondolat, akkor a tanárok kapcsán: mindenkinek csak egy oldalát látjuk. Például a tanároknak soha nem tudtunk semmit a magánéletükről, és úgy könyveltük el őket magunkban, mint tanító robotok, akiknek se gyerekük, se férjük, aztán, ha kiderült az ellenkezője, gyakran meglepődtünk. Valahogy így lehet ez a kollégákkal is, amikor fogalmunk sincs, az illető egyébként szabadnapján mit csinál, hová megy, milyen ember. De érezhetjük így a családtagjaink vagy párunk kapcsán is. Biztos, hogy mindent tudunk a másikról? Egyértelmű válasz a NEM. Azt hiszem, mindenkinek vannak olyan gondolatai vagy akár egy olyan oldala, amit nem szívesen mutat meg másoknak, amik csak a sajátjai, s emiatt is válunk olyan kiszámíthatatlanná mások számára, kiismerhetetlenné. Sokan azt gondolják, akár egy párkapcsolatban is, hogy ők aztán tökéletesen ismerik a másikat, minden gondolatát, mozdulatát, de ezt sosem mondhatjuk 100%-os meggyőződéssel. Néha, több tíz éves párkapcsolatban vagy barátságban is történnek olyan dolgok, ami után az egyik fél elgondolkodik "Talán nem is ismerem a másikat. Néha, mintha egy idegen lenne." Olyankor elkezdjük tanulmányozni, ideig-óráig, végül vállat vonva megyünk tovább: amit tudni kell, úgyis tudjuk… vagy majd kiderül. Magunkon kívül talán senki máshoz nem vagyunk olyan őszinték, sőt, néha még saját magunknak is hazudunk.

Blog Könyvajánló 4 Krimi Felnőtt IDEGEN

Baráth Katalin regényét olvastam mostanában, ami kicsit hosszúra nyúlt, és azt hiszem, egy egészen egyedi könyv került a birtokomba. A többek között családon belüli erőszakról szóló krimi könyv egyszerre képes felborzolni az idegeket, haragot szülni, miközben egy kacifántos és erőszakkal teli nyomozáson vezet végig. Olvasása közben úgy éreztem magam, mint Columbo, aki ballonkabátba bújva próbálja összerakni a szálakat, mindenkit gyanúsít és mindenkit kihallgat, és úgy éreztem, hogy bár könyvben nem szeretem a krimit, ez a darab becsületesen megküzdött a figyelmemért. Mert tényleg gyakran előfordul, hogy amellett, hogy nem ismerjük a másikat, esetleg teljesen félreismerjük. Mikor házasság után derül csak ki, hogy a férj iszákos, esetleg agresszív nőverő. Mikor a saját barátnőnkről vagy lakótársunkról sem feltételeznénk, éjszaka, mikor senki nem látja, mire képes. Amikor saját magunkról sem feltételeznénk, hogy az önvédelmünk érdekében vagy bosszúból milyen embertelen dolgokra is képesek vagyunk. Továbbmegyek: Amikor egy-egy tettünk után, tiszta fejjel az adrenalinlöket után már saját magunkra sem ismerünk rá, idegenek lettünk.

0 Tovább

Testvéréért aggodó mosómedve a medencénél :)

Blog VÍZSPRINT

A nagy nyári hőségek (és esőzések) közepette egy cuki vizes videót hoztam nektek (addig is, amíg arra vártok, hogy befejezzek egy könyvet, ami sajnos most kissé tovább húzódik, jelenleg annyira leköt Keri Smith - Nyírd ki ezt a naplót rajzkönyve. :) -> Erről egyébként a Facebook oldalamon több képet is láthattok, miként színezem ki.)

Szóval itt egy cuki mosómedve pár; az egyikük imádja a vizet, és önfeledten strandolgat, a másik pedig szinte könyörög neki, hogy jöjjön ki a vízből. :) Édesek, bárcsak én is a strandon lehetnék!

0 Tovább

Híres írók/költők és a víz

0 Tovább

Párizsban magyarként egy arab férfi oldalán - Interjú Makai Ritával, a Határtalan szerelem Párizsban című könyv írójával

Könyvajánló Magyar 7 Blog

Ezt az interjút én készítettem. Kérlek, amennyiben közzéteszed ezt a posztot, tüntesd fel forrásként a www.konyveskucko.reblog.hu oldalt, köszönöm!

Könyvajánló Magyar 7 Blog

Már EBBEN a posztban részleteztem nektek, mennyire tetszett Makai Rita - Határtalan szerelem Párizsban című könyve, egy kis részlet ebből:

Nem tudom, hányszor adhatok még köszönetet az Athenaeumnak, amiért most is egy ilyen gyönyörűséget tudhatok a magaménak. Igazán érdemes figyelni rájuk, mert az idén kiadott magyar köteteik minőséget képviselnek, és végre összetehetem a két kezemet, hangoztathatom mindenkinek, hogy igen, vannak nagyon tehetséges kortárs magyar írók, és kapásból egy csomó példát fel tudok sorolni. Közéjük sorolom most már Makai Ritát, aki ráadásul ezzel a kötetével a kedvenceim közé került. Egy új favorit könyvet jelenthetek be nektek, amely nem csak a külföldön, nevezetesen Párizsban való boldogulásról szól (részletesen ecseteli a nyelvi problémákat, munkakereséssel kapcsolatos nehézségeket), hanem többek között egy arab férfival, Lotfival való kapcsolatáról is olyan őszintén beszél, hogy úgy éreztem, mintha egy régi barátommal beszélgetnék a könyv olvasásakor.

...
Rita annyira hihetetlenül gördülékenyen ír, hogy már az első mondatoknál jómagam is ott találtam magam mellette, és úgy éreztem a könyv letételekor, mintha egy barátot veszítenék el. Kérlek, Rita, írj még nekünk, mert nagyon kíváncsi vagyok az életed további alakulására! Egyedisége a könyvnek ugyanis abban rejlik, hogy Rita a saját életének pár évét öntötte regénybe a kiadó felkérésére, elmesélve nekünk, hogyan és miért költözött ki Párizsba, milyen érzés volt neki otthagyni a családját, aztán hogyan küzdött a nyelvi nehézségekkel, a nyelvtörő francia nyelv tanulásával. Milyen volt, amikor hosszú ideig semmilyen állást nem talált a nyelvtudása miatt, ha meg mégis, akkor egyik sem volt igazán testhez álló számára. Mélyen csodálom azt a pozitív energiát, hozzáállást, kitartást, keménységet, amellyel szembeszállt a problémákkal és a lehetetlennel, és "csak azért sem" hagyta, hogy eltántorítsák a terveitől.

0 Tovább

Nyírd ki ezt a könyvet!!! Király.

Gyerekek, ma egy nagyon szuper dolgot találtam, a kiadó Face oldalán láttam meg ezt a könyvet, és amikor megnéztem róla több külföldi Youtube videót is, hogy miről szól, az agyam eldobtam. Ez a könyv most jelent meg magyarul a Dream válogatásnál:

Könyvajánló Felnőtt Ifjúsági Blog
Így néz ki, mielőtt díszíteni kezdenéd.
Könyvajánló Felnőtt Ifjúsági Blog
És akár ez is lehet a végeredmény, nézd meg, hogyan készült! ->

Ez egy naaaaagyon király dolog.. Minden oldalra le van írva, mit csinálj, pl. most használj ceruzát, most karcoljál vmi éles dologgal, most hagyj kávéfoltot, most az ujjadat használd nyomdaként stb. és iszonyat király végeredmények vannak, ha Youtube-on ráekeres az ember, nekem mindenképpen kell egy ilyen!!!

Nagyon örülök, hogy ma már a felnőttek kreativitásának fejlesztésére is szánnak időt a könyvek, pl. a felnőtt színezők is, hiszen mi is csak nagyra nőtt gyerekek vagyunk! :)

Nézd meg ÉN hogyan csinálom:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.755138634628237.1073741830.684068088401959&type=3

0 Tovább

Bejutás – Fiatalként, nőként, pályakezdőként egy munkahelyre?

Blog BEJUTAS bejutas

A férfiak talán nincsenek is annyira tisztában azzal, milyen nehéz néha nőnek lenni. Nem csak a házimunka-gyereknevelés szempontjából, hanem már friss pályakezdőként is elkezdődnek a problémák, amikor sok munkahely azért nem alkalmaz fiatal nőket, mert ne adj Isten, elmennek szülni. Ez akkor is jellemző, ha az ember lánya még csak 18 éves, pláne, ha több, ráadásul sok munkahelyen eleve (megjegyzem, diszkriminatívan) kikötik, hogy csak és kizárólag férfi munkatársat vesznek fel. Erre jön még rá az, amikor 20 éves pályakezdőket keresnek nagyjából 40 év tapasztalattal, egyszerre 3-4-5 szakmával, 1-2 év bejelentett munkanélküliség után… Ha pedig már elhelyezkedett az ember lánya, szembenézhet a női sztereotípiákkal és előítéletekkel. Ezek közül fogok szemezgetni nektek, illetve beszélek a saját tapasztalataimról is.

"... pályázatot hirdet rajz-földrajz-biológia-ének-fizika szakos tanár munkakör betöltésére." WTF Van ilyen szak???

Blog BEJUTAS bejutas

Blog BEJUTAS bejutasÚgy 5-7 évvel ezelőtt jómagam is még fiatal, friss szakmával a kezemben olyan álmokat dédelgettem, mint jellemzően a mai fiatalok: egyből elhelyezkedem majd, fantasztikus fizetéssel egy fantasztikus állásban, és minden olyan lesz, mint a filmekben. Még a felsőoktatás elég zökkenőmentesen ment, azt leszámítva, hogy Budapest számomra teljesen új volt, és még életemben nem láttam villamost, de 1-2 év alatt azért megbarátkoztam a helyzettel. Az azért nyilvánvaló, hogy én nem tudtam megszeretni a nyírségi erdők és tavak után a budapesti forgalmat és a lökdösődő embereket, de legalább (azt gondoltam), végtelen lehetőségek állnak előttem. Az első pofonok a munkahelykereséssel kapcsolatban akkor értek, amikor úgy 20 éves koromban a legtöbb helytől azt a visszajelzést kaptam: „Nem veszünk fel, mert fiatal nő vagy, és esetleg elmész szülni.” Hiába mondja az ember lánya, hogy márpedig ő még biztos nem akar szülni (Jézus, hiszen állásom se volt, ráadásul fiatal is voltam), amikor bevallod, hogy te párkapcsolatban élsz, a cégvezetők orrlyuka kitágul, szemük összeszűkül és máris leírnak. Hiszen, ha hosszú párkapcsolatban élsz, márpedig te elmehetsz szülni, és az nem jó. Ha már szültél, akkor azért nem jó, mert egész biztos, hogy te fogsz elmenni a gyerekért az oviba, hamarabb elkéredzkedsz, ha beteg, te leszel otthon vele és így tovább…

"Szeretettel várunk lelkes (különösen férfi) kollégákat a 40 éves …műhely csapatába!" Milyen az a különösen férfi?

Blog BEJUTAS bejutas

Ha már nős, nem akadály????

A szakmám számítógépes grafikus, így nagyon örültem volna, ha ezen a területen sikerül elhelyezkednem, de nem igazán akart összejönni. Tapasztalatatom akkor még nem volt, és bár pénzügyi szempontból szeretnének pályakezdőt felvenni, mégis elvárás a 3 éves munkatapasztalat… Így aztán elég sok mindent kipróbáltam. Sajnos Állambácsi bár szabályozta a minimálbért 8 órában, de ha valaki csak 4-5-6 órákat dolgozik, vagy ravasz módon csak 7,5-öt, máris jóval kevesebbel is be kell érnie… Így esett, hogy alkalmi munkavállalóként kb. 350 forintért óránként elmentem egy félig pékség-félig kocsmába dolgozni, majd onnan vásározgatni kézműves termékekkel Magyarországon és külföldön. Nem mondom, hogy ez nem volt egy nagyszerű élettapasztalat, de mínusz fokokban odakint állni a Móriczon, télen egész nap, azért nem egy leányálom. Ráadásul egy átlagember rendes munkát akar… Végül egy telefonos értékesítői állásban kötöttem ki… Ha jól emlékszem, bár meglehetősen jól teljesítettem, körülbelül 2 hónapig bírtam, köszönhető mindez a nyolc általánost végzett főnöknőmnek és az embertelen munkának. Eladni másoknak dolgokat nem probléma, de amikor reggel 8-kor, hétvégén, a vonalason vagy kénytelen zavarni az embereket, az biztos, hogy mindenféle káromkodást és anyázást kapsz – ezt azért el kell tudni viselni. Hát én nem tudtam. Lelkileg nem voltam még erre felkészülve.

Aztán úgy éreztem, végre csoda történt velem: felvettek egy grafikai állásra, Vácra… Egy hónapig minden rendben ment, azt leszámítva, hogy nem volt fűtés a gyárépületben, és kb. munkásnadrágban meg kesztyűben ültünk, olyan hideg volt télen, aztán jött az arculcsapás, hogy engem elbocsátanak. Még mindig nagyon fiatal és tapasztalatlan voltam, de már szemet szúrt, amikor kilépéskor nem kaptam semmilyen papírt. Szóval volt annyi eszem, hogy már csak dühből is felhívjam az illetékeseket, hogy be voltam-e egyáltalán jelentve, és rá kellett döbbennem, hogy bár (szerencsémre) volt munkaszerződésem, de kiderült, hogy nem jelentettek be. Persze, az intézkedés megtörtént, utólag, gondolom, meg is büntették őket, én meg megint munkanélküli lettem… Ráadásul Budapesten, milyen ciki… Úgy éreztem, egy rakás szerencsétlenség vagyok.

Blog BEJUTAS bejutas

Úgy egy évig semmit nem találtam, színházi díszleteket festettem ingyen, pár ismerősnek csináltam termékcsomagolást, de semmi extra. Akkoriban a legtöbb álláshirdetés szép szavak mögé bujtatott, irodistának álcázott kurvát jelentett, vagy jutalékos fizetéses, Zepter hirdetéseket. Utóbbi ráadásul sosem közölte sem a hirdetésben, sem a telefonon, hogy melyik cég is, így egyszer megtörtént, hogy még el is mentem az interjúra, mikor szomorúan konstatáltam, hogy a semmiért utaztam annyit, ez megint egy értékesítői-jutalékos állás. A rá következő hónapokban igen nagy koncentrálással próbáltam meg kiszűrni, melyik állás a Zepteré és társaié, több-kevesebb sikerrel. Amikor behívtak interjúra, de nem közölték a cég nevét, azokkal már nem is próbálkoztam.

Végül is 22 évesen sikerült elhelyezkednem az első értelmes munkahelyemen. Még mindig kicsit naiv voltam, de a leghasznosabb tárgynak a tanulmányaim közül a vállalkozástannak, avagy munkajognak köszönhetően legalább nehezen tudtak olyasmivel megszívatni, mint a sunyiban meghosszabbított munkaidő (8 helyett 9 óra), és lecsökkentett ebédidő (1 helyett fél óra). Persze az ember mégis kénytelen ezeket a feltételeket elfogadni, ha nem akarja, hogy megint munkanélküli legyen, kiváltképp az első három hónapban. Legnagyobb sajnálatomra persze még mindig nem teljesen a szakmámban dolgoztam, bár a munkahelyekre általánosan jellemző, hogyha megtudják, hogy egynél több dologhoz értesz, hirtelen minden a te nyakadba szakad, és hirtelen arra eszmélsz, hogy már 3-4 munkakört is te töltesz be, de még mindig a minimálbérért. Már 2 éve ott dolgoztam, mikor szemezgetni kezdtem más ajánlatokkal is, és 23-24 évesen végre több lehetőség is kínálkozott – ezek alapján sikerült megemeltetnem fizetésemet egy viszonylag normálisra. Nem vagyok biztos benne, hogy nem jártam volna jobban, ha akkor váltok, de sosem sajnálom a döntéseimet.

Blog BEJUTAS bejutas

Aztán úgy 1 éve minden felborult az életemben, elegem lett a munkámból, a párkapcsolatomból, Budapestből, úgyhogy szépen előkészítettem a terepet, és hazaköltöztem… Szerencsére az internetes, adminisztratív, termékmenedzseri meg ilyesmi munkákat távmunkában is meg lehet oldani, és legalább albérletre nem adok ki pénzt. Abból a pénzből, amit a 6 év különélés alatt albérletre költöttem, már lakást vehettem volna… Azt hiszem, a legtöbb fiatal itt rontja el már a kezdetek kezdetén.

Nem tudom, mivel foglalkoznék szívesen. Az igazat megvallva, a szakmámba belefáradtam a sok sziszifuszi ad hoc munka révén, és örülnék, ha végre el tudnék szakadni a számítógéptől. Egy múzeumi rajzolóként a régészekkel a terepet járva, vagy külföldön delfinekkel foglalkozva bizonyára jól érezném magam, de az esélyeink azért eléggé behatároltak.

Néhány éve sikerült kiadnom egy könyvet, és írói álmaimat még ma sem adtam fel és próbálkozom, az egy külön téma, hogy mennyire nehéz ebben a világban is érvényesülni.

Sok fiatal azért költözik fel Pestre, vagy vágyik oda, mert úgy hiszik, ott majd minden az ölükbe pottyan. Kétségtelen, hogy bizonyára rengeteg ilyen történet is van, de nincsen semmire sem garancia. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ott könnyebb elhelyezkedni, mint bármely más nagyobb városban, hiszen bár ott több álláshirdetés van, annyival több jelentkező is. Azóta sok lehetőségem lett volna váltani, és több ajánlatot is kaptam, úgy gondolkodom, hogy addig egészen biztosan a fenekemen maradok, míg valami testhezálló munkát nem találok magamnak. Aztán mi lesz, ha majd szülési szabadságra megyek? Visszavesznek-e az éppen akkori munkahelyemre utána, vagy amint lehet, kirúgnak? Egyáltalán kisgyerekkel ki fog felvenni dolgozni? Egyáltalán találok-e majd 6 órás munkát valahol, hogy oviba és bölcsibe is tudjak majd menni? Fel fognak-e venni anyaként, vagy, ahogy azt egyik ismerősöm is tette, titkoljam el az interjúkon majd a gyerekeimet? Ez még a jövő zenéje, de biztos vagyok benne, hogy sokan tudnátok mesélni erről…

0 Tovább

Nő- és férfiideálok káros hatása az egészségre

Az ideálok a történelem folyamán folyamatosan változnak, a témában elég sok Youtube videót is találni, mostanában azonban már olyan szinten torzulnak ezek az ideálképek, hogy az már nemcsak a hétköznapi ember lelkét -  azoknak, akik megpróbálnak ezeknek az elvárásoknak eleget tenni -, a testét is károsítja.

Viszonylag sok normális férfi panaszkodik amiatt, hogy nem találnak maguknak egy kedves, szeretnivaló nőt, aki nem csak a pénzükre, kocsijukra bukik, ugyanakkor valahogy nem tudom sajnálni őket, mert tudni kell választani. A legtöbben csak a gatyájukkal gondolkodnak, és olyan pinky csajok lettek az ideálok, plázaribik, akiknél alap a felturbózott cickó, borotvált-tetovált szemöldök, 4D műszempilla, hidrogénezett haj, feltöltött ajkak, darázsderék, és a jó ég tudja, mi még.

Ha a férfiak igen nagy %-a az ilyenre bukik (még akkor is, ha tagadják), nem csodálkozom, ha a saját kárukon kell megtanulniuk, pedig előre megmondható: az ilyen nőből nem lesz hajde feleség, nem fogja a csilli-villi műkörmével a sütiket sütni, mosogatni, de még egy 10-20milla érték alatti autóba sem hajlandó beszállni. Sajnos ez a nőideál csak egy mondatot ismer: virítsd a pénzt! Mindeközben a hétköznapi, természetes lányok otthon malmoznak, a médiából és közösségi portálokról jött mindenféle ingerek hatására csökken az önbizalmuk, és ezzel együtt rohamosan nő az olyan lányok száma, akik megpróbálván eleget tenni az elvárásoknak maguk is pinky csajokká válnak. Titkoljuk el az eszünket, jöhet a szoli (hátha nem lesz belőle bőrrák), jöhet az abnormális fogyókúra, meg a fénnyel táplálkozás, gyomorkisebbítő műtét, csak, hogy beleférjünk a nyári bikinibe. Költsünk milliókat a melleinkre, mert egy férfiember számba se vesz egy A kosaras mellmérettel, sőt, még képen is röhög, az pedig mindenképpen elsődleges, hogy feltöltsük az ajkainkat (kacsaszáj forever), az első ráncok megjelenésével pedig irány a botox. Miért? Mert ez a trendi! Cicit ki, miniszoknyát fel, bugyit le. A 20 centis tűsarok bár szexi, járni nem igen lehet benne, a későbbi gerinc-, tartás-, és lábproblémákról már nem is beszélve, de egy előnye legalább van: járni úgysem kell benne, csak széttenni…

Blog enesazegeszsegugy

Az új trend még a Barbie style, mi sem egyszerűbb, egy-két bordát azért minimum ki kell műttetni, plusz kell egy 75N-es mell (egyenként 3-5kg)… Ugye, hogy egyre több ilyenről hallani?

Blog enesazegeszsegugy

„Természetesen a férfiak szexuális igényei magukban nem lettek volna elég ahhoz, hogy mára a szépségkultusz idáig fejlődjön. Sokban hozzájárult a pornográfia ipara.” /Pintér Elvira/

Mindeközben, hogy a másik oldalt is megközelítsem, a férfiak már lusták csupán a maguk erejéből fitté válni, futni, úszni, sportolni; elég elővenni az injekciós „vitamint” (khm… szteroidot), aztán jöhet a „speciális” étrend: csirkemell, natúrrizs, fehérje… Biztos jól néz ki, bár egy szekrénysort már nem bírnak megemelni, leginkább ugyanúgy csak dísznövények, mint a női megfelelőjük. Ha pedig nem áll fel a kicsi „őkelme”, akkor jöhet a Kamagra meg a Viagra. Mert mégis hogy néz már ki, hogy pumpolt izomagy az ágyban már nem tud teljesíteni? Aztán jöhetnek a mellékhatások. Szedhetjük a szteroidot amíg bele nem halunk, végül is nem véletlenül illegális, ha meg mégis leállunk, íme a sötét jövő:

Blog enesazegeszsegugy"Dean Wharmby mindent elkövetett azért, hogy megőrizze formáját. A 39 éves korában elhunyt testépítő a Daily Mail információi szerint egy nap 10 ezer kalóriát evett, amit javarészt gyorsételek tettek ki, napi 8 doboz energiaitalt ivott, mindezeken túl pedig szteroidokat szedett, hogy elérje a kitűzött célt. A férfinél 5 és fél évvel ezelőtt májrákot diagnosztizáltak. Wharmby hiába hagyta abba a szteroidok szedését, és állt át egy sokkal természetesebb készítményre, ám végül a betegség győzedelmeskedett: az egygyerekes édesapa 2015 júliusában hunyt el.”

Blog enesazegeszsegugy

Szóval valahol elkezdődött a kínai lábnyomorítással, „Lótusz lábbal”, amiket speciális cipőkkel értek el a nők több évtizeden át, öregkorukra pedig már járni sem voltak képesek.

„Fiatal lányoknak, általában 6 éves korukban, erősen bekötötték a lábfejüket, úgy hogy az ne nőhessen tovább. Körülbelül egy éven belül a lábfej erősen deformálódott. A nő lábfeje nem nőhetett 10-15 centinél hosszabbra, és kicsi maradt felnőttkorára is.” /Wikipédia/

Blog enesazegeszsegugy

Aztán jöttek a fűzők, ráadásul a mai napig használják a „fűző-diétát”. A mai értelemben is fűzőnek nevezhető ruhadarab csak az 1530-as években jött létre, ez sokszor végződött halállal, hiszen ha túlságosan megszorítják fűzőt, a lányok nem kapnak levegőt és megfulladnak, vagy a helytelenül megszorított fűző eltör néhány bordát… A fűző helytelen viselése a csigolyák, illetve szélsőséges helyzetben a belső szervek eldeformálódásához vezethet. 

Blog enesazegeszsegugy

Egyvalami azonban szinte minden nőben közös: a sminkKevés olyan nőt ismerek magamon kívül, aki képes smink nélkül utcára menni, és közben nem érzi úgy, hogy mindenki őt nézi, hogy borzalmasan néz ki… Ma már a természetes női készülődésbe beletartozik a felöltözés, reggeli, alapozó, rúzs, spirál, pirosító, szemöldök- és szemceruza stb…

„A rúzsok is, melyből egy átlagos nő életében körülbelül 4,5 kilót használ el (képzeljük el a pici csomagolást, alig pár gramm, ehhez képest a négy és fél kg ijesztően soknak tűnik), ami gyakorlatilag különböző mérgező anyagok vegyülete, mégis milyen pozitív hatással van az ajkakra? Semmilyen. Sőt, némely szélsőséges esetben még rákot is okozhat. Mindamellett, hogy milyen hatása van magára az emberi testre, azzal is foglalkoznunk kell, hogy mit tesz az esténként lemosott maszk. A lefolyóból a csatornákon, tisztítókon, vagy egyszerűen a földön, folyón keresztül, amibe beleengedik illegálisan végül a tengerekbe, óceánokba kerül, ahol teljesen ellehetetleníti az életet. Ott, ahol beleengedik teljesen kihalnak a vizi életközösségek. Ennek köszönhetően már rengeteg állat-, növény- és más faj pusztult el...
A mérgezett víz károsan hat a többi állat szervezetére is. Nem kevés esetben felborítja a hormonháztartásukat, melynek később tragikus következményei lesznek.” /Pintér Elvira/

Blog enesazegeszsegugy

Megállapítható tehát, hogy a szépségkultusz ráerőltetése a nőkre nem igazságos és végképp nem egészséges, ugyanez vonatkozik a szteroidozó férfiakra is. Vajon meddig megyünk még el a szépség jegyében? Vajon mikor veszik észre a férfiak, hogy a természetes nők többet érnek, többet bírnak? Mielőtt pellengérre állítanátok, nem az elhanyagolt nők a természetesek, hanem azok, akiknek nem szükséges semmilyen műtéti beavatkozás, sem botox, ajakfeltöltés, műszempilla stb, akik mellett, ha egy férfi felébred reggel, nem érzik úgy, hogy „Jézusom, ki ez a nő?”, mert egy természetes szépség majdnem ugyanúgy néz ki reggel, mint mikor éjszaka felszedték. Nem azt mondom, hogy abszolút hanyagoljuk a sminket, mert persze, a divatot mindenki követi és ezzel nincs is feltétlenül baj, a káros dolgok viszont (az eszement fogyókúra, szteroid, plasztika, testroncsoló cipők, fűzők, elszorítók stb.) egészen biztos, hogy nem válnak hosszútávon a javunkra.

0 Tovább

Az Athenaeum könyvheti programjai és werkfilmje

Kortárs szerzők élesztik fel a Posta Bankot?

Ha azt nem is, de a reklámját. A 87. Ünnepi Könyvhéten a 4-es pavilonban megtalálható Athenaeum Kiadó és General Press Kiadó szokatlan teaser videót tett közzé. A 90-es évek egyik leglegendásabb reklámját, Geszti Péter és Berkes Gábor A szenzációs négyes című szpotját forgatták újra. Az eredetileg artisák szereplésével felvett videó felújított változatában három kortárs magyar szerző (Jandácsik Pál, Klausz Melinda és Virág Emília) valamint egy szerkesztő (Kiss Béla) bújt a 20-as évekből származó jelmezekbe, hogy felidézzék a több mint húszéves dalt, és felhívják a figyelmet a két kiadó könyvheti programjaira. A videót Székács Alexa, Pápai Gergely és Halász László készítették. 

Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője annyit fűzött a vidám szpothoz, hogy „Ők négyen igazi hősök! Mi kitaláltunk egy koncepciót, de nekik kellett végigcsinálni. A húsz másodpercnyi élő szereplős videó nyersanyagait több mint öt órás forgatáson rögzítettük a Hegyvidék Központban található Líra Könyváruházban. Elképesztően kemény munka volt számukra, büszkék vagyunk rájuk, hogy vállalták, és köszönjük, hogy kitartottak! Miközben nagyon hálásak vagyunk Geszti Péternek és Berkes Gábornak, hogy engedélyezték a film újraforgatását. Ezt a reklámot, a szöveget és a dallamot két évtizede senki nem tudta kiverni a fejéből – reméljük, újra népszerű lesz!

És igen, van egy direkt célja is a remake elkészítésének. Kommunikálni szerettük volna, hogy az Ünnep Könyvhét hatalmas forgatagában pontosan hol találnak meg bennünket, mivel, ráadásul idén új helyre is költözik az Athenaeum. A 4-es pavilonba. És megígérjük, hogy a videóhoz hasonló bolondozásokkal, izgalmakkal, látványosságokkal várjuk az olvasókat!”

A klipforgatáson készített werkfilmet az Athenaeum Facebook falán nézhetik meg:

https://www.facebook.com/athenaeumkiado/videos/1047398321963800/?__mref=message_bubble

Az Athenum kiadó programjai:

Könyvajánló Blog

0 Tovább

KÖNYV NYEREMÉNYJÁTÉK!

Blog

Sziasztok! KÖNYV NYEREMÉNYJÁTÉK!

Tudjátok, hogy ajándékoztam már többször is könyvet, most van két példányom egy könyvből, és úgy döntöttem, az egyiket kisorsolom nektek. 

Katie Fforde: Tökéletes esküvő című könyvét nyerhetitek meg tőlem, ha szombat este 19:00 óráig lájkoljátok ezt a facebook oldalt:

https://www.facebook.com/konyveskucko.reblog.hu/?fref=ts

és megosztjátok, akár ezt a posztot, akár az oldalt. Írjatok egy hozzászólást, ha sikerült ehhez a bejegyzéshez:
https://www.facebook.com/konyveskucko.reblog.hu/photos/a.684379768370791.1073741829.684068088401959/738968839578550/?type=3&theater

és szombaton sorsolok a hozzászólók között. :)))) Sok sikert, drágáim! :)

0 Tovább

Interjú a Sárkánycsalogató című könyv írójával, Virág Emíliával

/Ez egy általam készített interjú, így kérlek titeket, amennyiben bármit is kimásoltok belőle, feltétlenül tüntessétek fel forrásként ne csak a reblog, hanem a www.konyveskucko.reblog.hu oldalt. Köszönöm!/

A Sárkánycsalogató című könyv annyira a kedvenceim közé került, pedig még nem fejeztem teljesen be az olvasását, hogy egyik este azon gondolkodtam, de jó lenne meginterjúvolni az íróját, Virág Emíliát, annyi kérdésem lenne hozzá! Nagy örömömre szolgál, hogy ennek a modern, fantasztikus témájú könyvnek a megszületéséről először én faggathattam őt.

Blog Könyvajánló Fantasy 7 Magyar

A könyvről:

Blog Könyvajánló Fantasy 7 MagyarJózsi, a pizzafutár egyetemi hallgató egy másnapos reggelen utat nyit a világok között, s rászabadít egy sárkányt Budapestre. Nyomában ott van Béla, a lovag, akinek a sárkány tojására fáj a foga. Aki ugyanis megszerzi a sárkány tojását, elnyeri a szépséges királynő kezét.
Miután feldúlják az Oktogont, ellopnak egy tehenet és legyőzik a gonosz boszorkát, a tabletébe kapaszkodó, nyegle fiúról kiderül, hogy pont olyan nemes, önfeláldozó és hűséges, mint Béla lovag, s ketten együtt nagyon sok mindenre képesek szívük hölgyéért.

0 Tovább

Megjelent Ellen DeGeneres első magyarra fordított könyve

Megjelent Ellen DeGeneres amerikai humorista, színésznő és jelenleg a nevével fémjelzett talk show Emmy-díjas műsorvezetője első magyarra fordított kötete Szórakozol velem? címmel.

Könyvajánló Blog Humor FelnőttSok élmény ért az elmúlt évek során, és sok olyan tapasztalatra tettem szert, melyet szívesen megosztanék a kedves olvasókkal. Szóval, ha van egy perced, dőlj kényelmesen hátra és élvezd mindazt, amit ebben a könyvben összehordtam. Remélem, a könyv végén az lesz az érzésed, hogy minden követ megmozgattam, minden ajtót kinyitottam, minden ablakot betörtem és minden szőnyeget kiporszívóztam. Sőt még zongoráztam is szóval, kezdhetünk?

Ellen DeGeneres humorista, bestseller író, az egyik legnépszerűbb amerikai műsorvezető, Oscar-díj-átadó házigazda és számtalan közönségdíj büszke tulajdonosa, akinek egyetlen nem titkolt célja van ezzel a könyvvel (és úgy általában a tevékenységével), hogy Téged szórakoztasson. Engedd meg hát neki!

0 Tovább

Határ a megszállottság és a szerelem között

Blog

Vajon mi az a keskeny határ, ahol elválik egymástól a szenvedélyes szerelem és a megrögzött zaklatás? Végtelennek tűnő olvasmánylistám során aligha találkoztam olyan könyvvel, mint Caroline Kepnestől a Te című regény.

Hol húzódik az az egészséges határ, amikor még csak-csak normálisnak mondható, ha beleolvasunk más üzenetibe? Mikor mondható még csak szerelemnek, amikor folyton a másikra gondolunk, képtelenek vagyunk kiverni a fejünkből, és mikor válik őrületté ez az úgymond szerelem? A másik e-mailjeinek olvasása, minden lépésének követése, amikor már a gondolatainkat akarjuk a magunkénak tudni, és legszívesebben magunkba szippantanánk szőröstül-bőröstül az már megszállottság?

 

Blog

A fentebb említett könyv olvasása közben úgy éreztem, egy szenvedélyesen szerelmes pszichopata bőrébe bújtam, és nem csak, hogy falom a sorokat, hanem irracionális módon még szurkoltam is neki, hátha lehet még happy end a vége. Közben azon gondolkodtam, hogyan lehet ennyire elmosni a határokat a megszállottság és a szerelem között – mármint az író szemszögéből.

Fiatalon sokan elkövetik azt a hibát (sőt, gyakran még idősebb korban is), hogy túlontúl féltékenyek, kisajátítók egy kapcsolatban, és pontosan a féltékenységgel teszik tönkre az egyébként virágzásnak induló szerelmet. De milyen nehéz megbízni a másikban, elhinni bizonyíték nélkül az ember minden szavát! És ezt meddig lehet megtenni? Hányadik sikertelen próbálkozás után gondolja úgy az ember, hogy már nem képes senkiben sem megbízni, s pláne nem megelőlegezni ezt a korlátlan bizalmat. Mi az a pont, ahol az ember már nem csupán valaki, aki megbízik a másikban, hanem már csak egy naiv, jóhiszemű, kihasznált és megcsalt fél. Vagy mi az a pont, amikor valaki még csak szenvedélyesen szeret valakit, a következő pillanatban pedig már percenként hívogatja, zaklatja, követi, kutakodik a múltjában, és megszállottá válik?

„Soha, semmilyen emberi találkozás alkalmával nem éreztem még ezt a különös közelséget, mint ez este, e pillanatban - nem tudom megmondani ez érzés nevét, csak arra emlékszem, hogy a várakozásnak valamilyen rendkívüli izgalma ejtett meg. Az élet ritka pillanatainak egyike volt ez, mikor egy ember a szenvedély, a megszállottság vagy a hit erejével feltár valamit a világ rejtett értelméből egy másik ember előtt.”
/Márai Sándor/

Vajon minden ember, minden párkapcsolat saját mércéjéhez kell, hogy igazodjon a megszállottság és a szerelem aránya, vegyes viszonya? A túlzást pedig mi határozzuk meg? Mi az, ami még imponáló, és mi az a mennyiség, ami már taszító? Érdekes kérdésekre kaphatunk választ, vagy boncolgathatunk együtt Kepnes: Te című regényét olvasva. A részletes ismertetőt itt találhatjátok.

 

Blog

0 Tovább

Meseolvasó önkénteseket keresnek kórházban fekvő gyerekekhez

Blog

"Országszerte várják azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását." írja a koloknet.hu.

"Idén is folytatódik a gyógyvarázs meseolvasó program, amelyre ebben az évben bárki jelentkezhet. A három éve indult akció keretében eddig 300 középiskolás és a pénzintézet 100 dolgozója 37 alkalommal olvasott fel a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek kedvenc könyveiből. A gyógyvarázs mesedoktorok akciójához mostantól bárki jelentkezhet a weboldalukon keresztül, az egyetlen feltétel, hogy legalább 14 éves legyen."

A K&H mesedoktorok eddig közel 11 000 alkalommal szórakoztatták személyesen a gyerekeket, a Youtube csatornán található meséket pedig 40 000 alkalommal látták a kis betegek.

Ezen nekibuzdulva, mivel a jelnyelvet már alapszinten megtanultam, levizsgáztam, és ismét úgy érzem, nekivágnék valami újnak, el is határoztam, hogy a Nyíregyháza - Jósa András Oktatókórház, Gyermekosztályon én is kipróbálom magam a meseolvasásban, illetőleg szeretnék szervezni egy játék- és könyvadományozást a Gyermekosztály részére. Ezt egyelőre egy Facebook csoporton kezdtem meg, de aki szeretne adni, a Facebook oldalamon keresztül felveheti velem a kapcsolatot. (Részletek később.)

Aki úgy érzi, hogy tényleg van erre szabadideje, szerintem ez a felolvasás egy kedves gesztus gyermekeink felé, mindazonáltal a mi lelkivilágunknak is jót tesz. :)

Akiknek nincs idejük/lehetőségük a kórházban mesélt olvasni, vagy beteltek az időpontok (bizony!), online, webkamera segítségével is olvashatnak fel és küldhetnek be mesét.

0 Tovább

Miért jó az online KRESZ oktatás

Gyakran találkozom olyan emberekkel, akik teljesen elhatárolódnak a modern technika fejlődésétől, és olyan dolgok felett mondanak ítéletet, amelyet nem, hogy nem próbáltak, de még csak nem is ismernek. Ilyen például az online KRESZ tanfolyam is, amiről egyből sok embernek megvan a negatív, lehúzó véleménye, és csak fröcsögnek, hogy az milyen rossz, én miért azt tanulom, sosem fogom megtanulni, de csak "csináljak azt, amit akarok, nyugodtan" (flegmázva), ilyesmi.

Szeretném elmondani, miért ezt választottam, és miért gondolom úgy, hogy ez abszolút hasznos. Hadd kezdjem azzal, hogy elég jó a memóriám, kötve hiszem, hogy bármi problémám lenne a vizsgán, már csak azért sem, mert a próbavizsgákon is majdnem maximumon teljesítek.

Eleinte nekem is voltak kétségeim afelől, hogy valóban jól választok-e az online KRESZ-szel, de nem zárkóztam el előle, már csak azért sem, mert nem olyan egyszerű rendesen, munka mellett oktatásra járni, ráadásul egy normál oktatáson zavarna, hogy nem mindenki érti, amit én már igen, vagy fordítva, így nem tudok a saját tempómban haladni, arról nem is beszélve, hogy egy nyolcórás műszak után mennyire zokni aggyal állnék neki a tanulásnak. Ezzel szemben az online programot akkor nyitom meg, amikor kedvem tartja, ráérek, és amikor fog is az agyam, senki nem háborgat és zavar, ráadásul emellett még a könyvet is megvettem, amit előtte áttanulmányoztam. Igaz, hogy ezutóbbi nem volt szükséges, de én mindenképpen biztosra szeretnék menni.

Ami kifejezetten tetszett a programban:

 • Hogy bármikor belekezdhetek és félbehagyhatom, ha már nem fog az agyam.
 • Nem kell másoktól függnöm.
 • Animációk és képek segítenek az adott helyzet megértésében, amit egy oktató nem biztos, hogy úgy át tudna adni

(Például van egy virtuális autó, amin lehet kapcsolgatni a lámpákat, így könnyebben megjegyezhető és látható, hogy melyik-melyik, vagy animációs képek segítségével segít megérteni, mikor kinek van elsőbbsége egy kereszteződésnél, de a virtuális autón akár még a holttereket is tanulmányozhatom, a tükrök helyes beállítását, stb.)

Blog

Blog

 • Rengeteg köztes TESZTTEL és részösszegző teszttel találkozunk közben (és próbavizsgával), amiken, ha nem megyünk át megfelelő pontszámmal, a rendszer NEM ENGED TOVÁBB, így közben is folyamatosan ELLENŐRZI az addig megszerzett tudásunkat (ez a kedvencem benne!)

 • Hasznos tippeket kaphatunk és kiegészítő információkat a különböző részeknél.
 • Akármikor visszatérhetek az átvett tananyagokhoz
 • Ha rendesen átvesszük a tananyagot (márpedig addig ugye a tesztek miatt nem enged tovább), akkor akár (egyéntől függően) 50-60 órát is eltölthetünk a programmal. Ha nem tanultunk még KRESZ-t, akkor átlag olyan 30-40-et.. Ha előtte már például átrágtunk magunkat egy tesztkönyvön, akkor olyan 20-30 órát töltünk a programban tanulással. Szerintem ez máris többre kényszerít, mint egy „rendes” oktatásnál.
 • Kényelmes, és azok is el tudják végezni, akik sokat, vagy össze-vissza dolgoznak, kismamák, stb.
 • Blog

  Blog

  Én nem azt várom, hogy mindenki rögtön kezdje el, de egy folyamatosan fejlődő világban elég maradiak azok, akik csak emiatt leszólnak, fröcsögnek, úgy, hogy még ráadásul ki sem próbálták, vagy azt sem tudják, miről beszélnek.

Személy szerint nekem tetszik, és úgy érzem, sokkal biztonságosabban el tudom sajátítani ezeket az ismereteket.

0 Tovább

Az internetes ismerkedés veszélyei

Nemrég fejeztem be S. J. Watsontól A másik én c. könyvet, és úgy gondoltam, ez egy inspiráló könyv ahhoz, hogy a netes ismerkedés veszélyeiről írjak.

Sokszor, amikor a tévében látjuk, vagy könyvben olvassuk, hogy valaki internetes zaklatás áldozata lett, ne adj Isten, pont egy gyereket találtak meg így pedofilok, vagy valaki megismert valakit az interneten, aztán személyes találkozáskor kiderül, hogy nem is az aki, ilyenkor azt gondoljuk, hogy ilyen csak a filmekben van, és ez túlzás. Az igazság az, hogy a legtöbb rossz dologgal kapcsolatban így érzünk, amíg meg nem történik a közvetlen környezetünkben is.

Miért ne lehetne valós veszély (mert igenis az), hogy egy pedofil a neten keresztül találja meg a gyerekünket? Egy chatszobában elkezdenek beszélgetni, vagy csak valaki másnak álcázva bejelöli őt Facebookon, ráadásul úgy, hogy nem mindegyik szülő ellenőrzi gyereke internetes ténykedését. Aztán megbeszélnek egy találkát az iskola előtt…

Vagy miért ne lehetne valós veszély, hogy amikor internetes párkeresős weboldalakon megismerünk valakit, valójában kiderül, hogy nem is annyi idős, nem is ellenkező nemű, vagy egyáltalán nem is olyan belső tulajdonságokkal rendelkezik az illető, mint amilyennek mutatta magát. Esetleg nem is azt akarja tőlünk, mint amit gondoltunk.

Mindez persze a valóságban is ugyanúgy előfordulhat. Lehet, hogy ismerőseinkről azt gondoljuk, ismerjük őket, valójában azonban, ahogy a mondás tartja „nem sok embernek válik hasznára, ha jobban megismerik.” Minden embernek van egy nyilvános és egy sötét oldala (hogy kinek mennyire sötét, az változó). Gyakran előfordul, hogy évek múltán még a régi házasok is egy-egy történés után elgondolkodnak: „Nem is ismerem igazán a férjemet.”

Most, hogy a valóságos kapcsolatok háttérbe szorultak, és a virtuálisak ennyire előtérbe kerültek, különösen figyelmesnek és óvatosnak kell lenni, de nem csak nekünk, hanem a tizenéves korosztálynak is meg kell tanítanunk ezt. Nagyon sok olyan tizenéves profilról lehetne beszélni a Facebookon is, ahol bikinis képet osztanak meg magukról nyilvánosan, vagy ahol több száz vagy ezer ismerősük van a lányoknak, és ki tudja, hányat ismernek abból személyesen. Az internetes tartalmak egy-egy háztartásban gyakran nincsenek szűrve, gyermekvédelemmel ellátva, így gyakorlatilag, amikor egy gyerek leül a gép elé, bármilyen brutális, lélekroncsoló vagy ártalmas tartalmat megnézhet – akár még véletlenül is. Biztos, hogy ez az információtenger nincs rájuk negatív hatással, mondjuk, a jellemfejlődésükre?

 

A másik oldal az internetes párkeresés. Ez nem egy veszélytelen dolog, ráadásul már a tinik is így ismerkednek, én is kipróbáltam. Mindenképpen fontosnak tartom, hogy legalább egyvalakinek vázoljuk fel, hogy kivel találkozunk, mi az illető neve, mi a telefonszáma, hol fogunk vele találkozni és mikor. Fiatalabb koromban mindig megkértem az egyik barátnőmet, hogy „láthatatlanul” kísérjen el, és csak akkor hagyjon magunkra, amikor jelzek neki. Ahogy azzal is bebiztosítottam magam, hogy egy barátom csörgessen meg fél órával a randi után, hátha egyáltalán nem tetszik a helyzet, és akkor a sürgős telefonhívásra hagyatkozva kereket oldhattam. Nem tudom, manapság hányan tartják be legalább ezeket a minimális óvintézkedéseket, de olyanokról is elég gyakran hallani, amikor embereket rabolnak szervkereskedelem céljából, vagy nőket erőszakolnak meg, elviszik őket külföldre futtatni és így tovább. Persze, szerencsére egy viszonylat normális országban élünk, annyit szeretnék üzenni eme poszt kapcsán: minden esetre legyetek óvatosak!

Akit érdekel ez a téma, ajánlom figyelmébe S. J. Watson – A másik én c. könyvét, ami egy krimi, thriller kategóriába sorolható regény, ami az internetes ismerkedésről, párkeresésről, veszélyről stb. szól, lehet okulni belőle. A regényről részletes ismertetőmet ITT olvashatjátok.

0 Tovább
MOST OLVASOM
VÁRHATÓ KÖNYVAJÁNLÓK

(Nem feltétlenül ebben a sorrendben):

Jodi Picoult - Ítélet
Lucinda Riley - Árnyéknővér (A hét nővér 3.)
Lucinda Riley - Gyöngynővér (A hét nővér 4.)
Dennis E. Taylor - MI, ​Bob (Bobiverzum 1.)
Bíró Szabolcs - Ötvenezer ​lándzsa (Anjouk 5.)
J.D. Barker - A negyedik majom
J. G. Ballard - High-Rise
Daniel Cole - Hóhér
Francesca Haig - A tűz hajója
Michelle Richmond - A házassági szerződés
Federico Baccomo - Anna éppen hazudik
Fábián Janka - A rózsalugas
KÖNYVEK KATEGÓRIÁK SZERINT
KEDVENCEIM
A folyamatosan frissülő olvasmánylistámat a következő link alatt tekinthetitek meg: OLVASMÁNYLISTA
NAPI IDÉZET

NYOMJ EGY LÁJKOT, HA TETSZIK AZ OLDAL
"Egy könyv, amit már kiolvastál, sosem lesz ugyanaz a könyv, mint amit kézbe vettél."

/David Mitchell/

Én nem veszek könyveket. Én örökbe fogadom őket. :)
A jó könyvvel az a probléma, hogy a végére akarsz érni, de soha nem akarod befejezni.