Facebook Twitter Addthis

Hogyan dobjuk fel a gyerekszobát

Van egy jó kis ötletem ill. javaslatom arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne kicsit játékosabbá és egyben informatívabbá tenni a gyerekek/kiskamaszok szobáját: Táblafestékkel.

Bizonyára sokatok emlékszik (?) még a '90-es években olyan nagy divatnak örvendő kis háromlábú, hordozható táblácskákra, amelyen előszeretettel rajzolgattak a gyerekek, a probléma csak az volt, hogy nem tudtuk hova tenni, gyakran eldőlt, és a felülete sem volt túl nagy.

A mai gyerekeknek azonban semmi nem áll útjukba a kreativitás fejlesztéséhez - még a gyerekszobájukban is lehet saját táblafaluk.

Blog

Biztos vagyok benne, hogy minden csöppség odáig lesz érte, mert ki ne rajongott volna gyerekkorában egy ugyanilyenért a saját falára? Belemerülhetnek a rajzolásba, játékba és dicsekedhetnek a barátaiknak.

Iskolaidőkben is praktikus, mert azon felül, hogy játszhatnak tanítósdit, a szülők is beszállhatnak a játékba, esetleg egy délutáni közös tanulás vagy korrepetálás alkalmával is jól jön egy ilyen fal(részlet). S nem csak a falra, hanem akár parafatáblára, pohárra, szekrényre, vagy akár ajtóra is lehet vele festeni.

BlogBlog

0 Tovább

Karácsonyi ajándék!

Mot vegyetek akciósan ajándékot a gyerekeknek/felnőtteknek/tiniknek Karácsonyra a Librinél akár 30-70% kedvezménnyel:

http://www.libri.hu/mesebe_illo_gyerekkonyv_akcio/

0 Tovább

Könyvvásárlás és törzsvásárlói kárya a Libriben

Blog Könyvajánló

Megújult a Libri törzsvásárlói kártyája!!! Most már 10% kedvezményt kaphattok a vásárolt könyvek után és gyűjtögethetitek a pontokat. Ráadásul most 8.000 Ft. vásárlás felett ingyenes a kiszállítás.

Részletek:

http://www.libri.hu/tv/

0 Tovább

Hogyan vegyél olcsón könyvet?

Blog Könyvajánló

Ha ti is olyan megszállott könyvrajongók vagytok, mint jómagam, akkor ismerős az az érzés, amikor már alig várjátok a fizetést vagy valamelyik ünnepet, hogy egy új könyvet kaparinthassatok meg. Ismerős?

Ha olvastátok már az egyik előző posztomat, akkor tudhatjátok, hogy bár tulajdonosa vagyok egy gyönyörűséges (imádott, kincsként őrzött, kedvenc) e-booknak, azért be kell, hogy valljam, nyilván nincs annál szebb érzés, amikor tapogathatok és szagolgathatok egy igazi könyvet. Mivel azonban voltak húzósabb anyagi időszakaim, örültem, hogy legalább e-bookon olvasgathatok kedvemre.

Mióta persze több a szabadidőm, azért beiratkoztam a könyvtárba, s idáig bírtam a késztetést, hogy végre beszerezzem azt a kb. 50-60 könyvet (elsőkörben) amelyek a kedvenceim. (Igen, ezek mind a kedvencek, és tudnám még kétszer-háromszor ekkorára bővíteni a listát.)

Tehát. Olcsó könyvek, de hogyan?

Blog Könyvajánló

1. Használt könyvek a neten

Ha már blogot, vagy könyves blogot olvastok, akkor feltétezelem, hogy eszetekbe jutott, de azért megemlítem: Használt könyvek. A legtöbb ember kincsként őrzi a könyveit (tehát szép és megkímélt állapotban vannak), de mégis megválik tőlük mondjuk, anyagi gondok miatt, helyhiány miatt, vagy ajándékba kapta őket, de még csak bele sem olvasott. Ezeket érdemes felkutatni. Én kezdetnek úgy gondoltam, hogy azon 12 és 8 kötetes sorozatokat, amelyek érdekelnek (pl. Darren Shan 12 kötetes vámpírsorozata) Jófogáson fogom megvenni. Ott például van olyan opció, hogy GLS házhozszállítás, tehát lehet országosan rákeresni az adott könyvre, aztán ha tetszik az ára meg minden, meg lehet kérni a hirdetőt, hogy (plusz 1900-2000 ft.) szállítási költségért GLS futárszolgálattal szállíttassa ki.

Miért jó ez?

Elsősorban azért, mert azzal ellentétben, mintha előre utalnánk a könyvek árát, ez sokkal biztonságosabb, mert a futárnak fizetünk utánvéttel, mikor már kézhez kaptuk a könyveket. Ez az eladónak is biztonságos, mert a futárszolgálat pedig neki utalja majd át az összeget.

Persze, a plusz 2000 Ft-os szállítási költség nem minden esetben éri meg, de például az én 12 kötetes sorozatomat illetően nagyon is megéri, hiszen újonnan nagyjából 30.000 ft. értékű a sorozat, Jófogáson pedig már 10.000-ért meg tudom venni, s még akkor is jóval gazdaságosabb, ha szállítási díjat fizetek. Bőven megéri.

... De mi van akkor, ha csak egy kötetes regényeket szeretnétek megvenni?

2. Bookline

Blog Könyvajánló

A Bookline oldalon ha rákerestek egy adott könyvre, akkor több oldalról/helyről kaptok ajánlatokat, több könyvesboltból vagy éppen antikváriumból felkutatja nektek a legjobb (mondjuk, akciós) ajánlatokat. Itt a kiszállítást több módon kérhetitek, házhozszállítással, Posta Ponttal, Pick Pack Ponttal, Bookline könyvesboltba vagy bármely Libri könyvesboltba - utóbbinak az összege csak 200 Ft!!! Tehát, míg ha eleve a könyvesboltban veszem meg a könyvet, az 5.000 Ft., lehet, hogy az bookline-on csak 2.000 + 200 szállítási díj (antikváriumból, vagy máshonnan akciósan, vagy egy régebbi kiadás.) Ezek mellé a könyvek mellé mindig odaírják, hogy honnan van, és, hogy milyen állapotban van az adott könyv.

Blog Könyvajánló

Remélem, tudtam segíteni, és ti is sok könyvvel lephetitek meg magatokat/egymást az ünnepekre. :)

0 Tovább

DIY ötletek karácsonyra (avagy Do it Yourself) 

Igazából már egy ideje morfondírozom azon, hogy milyen ajándékot is kellene adnom a szeretteimnek, s le is mentettem azokat a számomra tetszetős ötleteket, amelyeket különböző weboldalakon találtam. Gondoltam, megosztom veletek.

Blog

Az első, ami nekem nagyon tetszik, az a feliratos vagy képes bögre. Más sem kell hozzá, csak egy porcelán bögre, és hozzá papírírószerekeben vagy művészetellátókban kapható porcelánfilc. Nagyon ötletesnek és személyre szabhatónak találom. Például kismamáknak kismamás bögre, mentősöknek mentős bögre, vagy akár a kedvenc könyv címét is rá lehet írni, esetleg idézeteket. :) Határtalan lehetőségek állnak előttetek. A minta megrajzolása után sütőben 160°-on kell kiégetni, minimum 30 percig.

Blog

A következőhöz azért kell már némi kézügyesség, személy szerint lehet, hogy ilyet én is fogok csinálni, hiszen több képet is festettem már (talán nem tudjátok, de az eredeti szakmám grafikus.) Ehhez egy művészellátókban kapható vásznat kell vennetek, és ráfesteni akár temperával egy famintát. Az otthon talált megmaradt/leesett gombokból (amelyeket természetesen meg is vehettek) pedig varázsolhattok "leveleket" a festett fákra. (Érdemes előtte egy papíron megtervezni a famintát, hogy biztosan a számotokra megfelelő képet kapjátok eredményül.)

Blog

Használt égőkből karácsonyfadísz. :) Tulajdonképpen csak akrifelstékre van szükségetek az égők festéséhez, de használhattok ráragasztott anyagdarabokat, gyöngyöket is. Lehet hóembert, mikulást, pingvint, rénszarvast, vagy amit csak szeretnétek. Tipp: az aranyhatású festékekkel igazán ünnepi hangulatot érhettek el.

Blog

Befőttes üvegből váza. A képen látható váza (www.akicsihaz.hu) egy egyszerű befőttesüvegből készült, amelyekre nagyobb gyöngydarabokat ragasztunk fel, majd fújós bronz/aranyhatású festékkel lefújjuk. Nekem ez is a potenciális ajándékok között szerepel a listámon.

Blog

Festett kavics. Azt hiszem, ez a legolcsóbb - és egyben az egyik legnagyobb kézügyességet igénylő - ajándék, hiszen csak kavicsokat kell keresni, s szintén akrilfestékkel megfesteni. Érdemes persze egy embernek többfélét is adni, hiszen együtt mutatnak jól.

Blog

Háziasszonyoknak/anyukáknak ötletes ajándék lehet egy (akár saját magunk által varrt) sütőkesztyű, s benne a szükéges vagy éppen hiányzó kellékek. Kézi habverő, sütőecset és a többi. :)

Blog

A végére pedig ismét egy bögrés ötlet. Itt is adott egy fehér bögre, táblafesték, kréta, ragasztószalag, körömlakklemosó és persze ecset. A bögrét a festendő minta körül leragasztjuk ragasztószalaggal, majd felvisszük rá ecsettel a festéket. Mikor leszedjük a ragasztószalagot, valószínűleg látni fogjuk, hogy "kifolyt" a festék a keretből, ezért körömlakklemosóval és fültisztítóval lehet korrigálni. Ha megszáradt, írható rá ötletes szöveg, idézet vagy akár rajz is.

Blog

Egyéb ötletekhez/kiegészítőkhöz tudom ajánlani a dekortapaszt, ami olyan, mint egy cellux, viszont mindenféle mintában elérhetőek. Például képkereteket ragaszthattok vele, befőttesüvegeket (ceruzatartónak például.), de só- és borsszóróra is ragasztható. :)

0 Tovább

:)) Mikulás ajándék

Könyvajánló Blog Tudom, sokszor írtam már nektek a kedvenc könyvemről, az Ahol a szivárvány véget ér című könyvről, de azt hiszem, külön posztot érdemel a tény, hogy végre a könyvespolcon tudhatom ezt a gyönyörűséget, ugyanis Mikulásra ezt az ajándékot kaptam a páromtól. :)))

Remélhetőleg az elkövetkező hónapokban szépen összegyűjtögetem azt a kb. 70-80 könyvet, amik első körben a kedvenceim. ;)

0 Tovább

Harry Potter kimaradt jelenetek

Addig is, amíg könyves posztra vártok, hogy ne unatkozzatok, megtaláltan Nektek a HP kimaradt jeleneteit. Nekem újdonság volt minden esetre:

0 Tovább

Elmaradás és Harry Potter

Igen, tudom, hogy mostanában elmaradtam a posztokkal, ennek több oka is van, az egyik, hogy valóban teljes mértékben belemerültem a Harry Potter Nurmengard trilógia fanfic. folytatásba, a másik pedig, hogy sajnos eleddig nem igazán állt rendelkezésemre gép, amelyen akkor posztolhattam volna, amikor csak akarok.

Örömmel tudatom, hogy ez a probléma végre megoldódott. Egy bájos laptop tulajdonosa lettem, így ígérem, amint a végére érek a trilógiának (a több ezer oldalból immáron csak 300 oldal van hátra), rögvest jönnek a könyvtárból kikölcsönzött könyvek, amelyekről természetesen ajánlót is közölni fogok. :) Utána aztán nincs megállás.

Ha pedig már a Harry Potter szóba került, nem tudom, hallottatok -e az új filmről, a Legendás állatok és megfigyelésükről, amely 2016 novemberére várható:

http://hvg.hu/kultura/20151105_Mar_vannak_kepek_az_uj_Harry_Potterfilmr

Addig is szemezgethetünk pár rajongók által készített filmből, itt van mindjárt a Perselus Piton és a Tekergők, amelyről azonban egyelőre csak trailert találtam, viszont az alkotók munkái között szerepel például 17 perces videóban Dumbledore és Grindelwald párbaja. Érdemes megnézni, mert mindkettő igazán minőségire sikeredett:

http://www.bbcamerica.com/anglophenia/2015/07/watch-harry-potter-fan-film-severus-snape-and-the-marauders/

0 Tovább

Gunnar Intercept monitorszemüveg

Ezt a szépséget még a múlt héten rendeltem. Tudni kell, hogy napi minimum 8 órát kell gép előtt ülnöm a munkám miatt, így a nap végére, már viszket, fáj és majd' leragad a szemem, a piros kis erekről már nem is beszélve. Egyik kollégám még úgy egy évvel ezelőtt próbálta ki és vette meg a SteelSeries Desmo Onyx szemüvegét.

Hogy én miért nem őmelette döntöttem? Elsősorban, mert cirka 10.000 Ft-tal drágább. Másodsorban, bár a kialakítása nekem személy szerint sokkal jobban tetszik, és mivel azt is felpróbáltam, tudom, hogy ott legalább nem látom a keretet, ugyanakkor aggasztott az orr része, hogy esetleg, ha leesik az a pöcök, akkor szereltethetem, vagy szétesik. De persze a legnyomósabb ok az ára volt.

Természetesen a Gunnar Interceptre sem mondhatom, hogy nagyon olcsó, ugyanis a kék pl. 15.000 Ft-ba kerül mostanság, (a fekete 20.000), de így utólag azt mondom, hogy végül is megérte. Egyrészt, mert leszűri a káros sugarat, nem fárad úgy a szem, másrészt mert nagyít is kicsit (pont annyira, amennyire nekem kell), harmadrészt pedig a sárgás fény gyengíti kicsit a monitor kontrasztját. Lehet már kapni átlátszó lencsével is, de nekem ez külön tetszik is benne, hogy nem szúrja ki a szemem az a sok fehér. Persze, tudom, hogy a monitoron is lehet állítani, de nem hiszem, hogy a családban másvalaki annak kifejezetten örülne.

Tegnap tizenpár órán át volt rajtam a szemüveg, és teljesen jól elvolt a szemem, tényleg nem fárad annyira, nem dörzsölgetem annyit. Ami azt illeti, még néha olvasáshoz is felveszem a nagyítása miatt, sőt, TV-zéshez is (mert az is elég messze van tőlem, és mert szemre káros sugárzása annak is van.)

Láttam egyébként mindenféle tesztvideót, van, amelyikben azt mondták, hogy jó, másikban pedig, hogy neki pl. kifejezetten jobban fájt a feje szemüvegben. Én elég fejfájós vagyok, de szerintem szemüveg nélkül jobban fájna. Tény, hogy az első napon elég szokatlan volt a viselete, főleg annak, aki sose volt szemüveges, de a végére egészen megszokja. Szóval azt hiszem, jó vásárt csináltam, és bár a kinézetem valahol a hipszter és egy nagymama között van ebben a szemüvegben, szerencsére csak itthon viselem. Érdekes, hogy a férfiaknak bezzeg ez is jól áll. :)

0 Tovább

E-book vagy könyv?

Blog

Tavaly karácsonyra sok-sok vágyakozás után végre megleptem magamat egy e-book olvasóval. Emlékszem, hihetetlenül örültem neki, mert akkoriban annyit dolgoztam, hogy könyvtárba időm nem volt beiratkozni, eljárni pedig végképp esélytelennek látszott. Azóta rengeteg könyvet elolvastam már rajta. Tulajdonképpen nagyon tetszik, mert az igazat megvallva a pénztárcámat figyelembe véve nem igazán engedhetem meg magamnak, hogy megvegyem az összes könyvet, amit olvasok. Pedig egyszer összeírtam, és nagyjából 60-120 könyvet tudnék egyhuzamban megvenni - túlzás nélkül. És ezek csak a legkedvesebb könyvek számomra.


Azonban azóta történt egy kis változás az életemben, így beiratkoztam a megyei könyvtárba. Főként azért, mert nagyon sok könyvet nem lehet beszerezni (még) e-bookban, például a friss megjelenéseket. Na már most, őszintén mondhatom, hogy mióta kivettem jó pár könyvet a könyvtárból, megállapítható, hogy könyvfüggő vagyok. Ráadásul súlyos stádium. Ez onnan is észrevehető, hogy mikor az első pár könyvet kihoztam - s már hónapok óta nem fogtam könyvet csak elektronikus formátumban - nagyjából minden ötödik oldal olvsása után kényszeresen szagolgatni kezdtem a könyvet. És még most is. Szagolgatom... Tudom, kínos, de talán az olyan könyvmolyok, mint én, megérhetik, mennyire hiányzott a nyomtatott könyv illata. Egyszerűen azt hiszem, hogy az illat valami régi emlékeket ébreszthet fel bennem, mikor, mondjuk, még gimis voltam, és minden gondtalan volt, és egyszerű. 


Persze, megvan az előnye azért az e-book olvasónak is. Például sok könyv még magyarul nem is jelent meg, de én már nagyon szerettem volna elolvasni. Ilyen volt például számomra Kirsty Moseley - A fiú, aki bemászott az ablakomon című könyve. Rajongói fordításban olvastam, de ez akkor számomra egyáltalán nem tűnt fel, teljesen magával ragadott a történet.


Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy olyan e-book olvasót választottam, ami élvezhető! E-ink kijelzős, tehát nem roncsolja a szemet, nincs saját fénye, és pontosan olyan hatás kelt, mintha az ember egy igazi könyvet olvasna. Én személy szerint a Wayteq Xbook360-at vettem meg. S bár eleinte vaciláltam az Amazon Kindle s eközött, emlékszem, akkoriban sok-sok fórumot olvastam, hogy melyik mellett is döntsek. Végül, mivel a Kindle nagyjából kétszer annyiba kerül, a Wayteq mellett döntöttem, és nem bántam meg. Ez a kis készülék a szívem csücske lett. Amit szeretek benne, hogy a vaskos könyvekkel ellentétben sokkal könnyebb, és ha valamit hirtelen el akarok olvasni, rögtön kéznél van, könnyebben elfér a táskában, és szívesebben olvasom ezt egy tömegközlekedési eszközön, mint például egy vaskos könyvet, ami összegyűrődhet  a táskában. Ráadásul, nem szeretem, ha mások látják, hogy mit olvasok éppen.

0 Tovább
MOST OLVASOM
VÁRHATÓ KÖNYVAJÁNLÓK

(Nem feltétlenül ebben a sorrendben):

Rhiannon Navin - Egyetlen gyermek
Jodi Picoult - A tizedik kör
Andrew Mayne - A ​naturalista
Lucinda Riley - Árnyéknővér (A hét nővér 3.)
Lucinda Riley - Gyöngynővér (A hét nővér 4.)
Kerry Drewery - 7. ​nap (Cell 7 2.)
Bíró Szabolcs - Ötvenezer ​lándzsa (Anjouk 5.)
J.D. Barker - A negyedik majom
Walter Tevis - Sokszavú poszáta
Eithne Shortall - Szerelem ​a huszonhetedik sorban
Morgan Matson - Páratlan nyár
KÖNYVEK KATEGÓRIÁK SZERINT
KEDVENCEIM
A folyamatosan frissülő olvasmánylistámat a következő link alatt tekinthetitek meg: OLVASMÁNYLISTA
NAPI IDÉZET

NYOMJ EGY LÁJKOT, HA TETSZIK AZ OLDAL
"Egy könyv, amit már kiolvastál, sosem lesz ugyanaz a könyv, mint amit kézbe vettél."

/David Mitchell/

Én nem veszek könyveket. Én örökbe fogadom őket. :)
A jó könyvvel az a probléma, hogy a végére akarsz érni, de soha nem akarod befejezni.