Rólam

Először is, amit rólam tudnotok kell, ha kíváncsiak vagyok:

A nevem Borbély CIintia és jelenleg 26 éves vagyok, Nyíregyházán nőttem fel, és 18 éves koromig ebben a városban éltem, amikor is felköltöztem Budapestre 24 éves koromig. Ott számítógépes grafikusnak tanultam, majd munkahelyről munkahelyre kerülve szépen lassan felcseperedtem. Nagyjából 24 évesen döntöttem úgy, hogy visszaköltözöm Nyíregyházára fővárosunkból, mert egyszerűen hiányzott a családom, s ez a számomra csodálatos város. Persze, előfordul, hogy Budapest még olykor-olykor hiányzik, s még magam sem tudom, végül is melyik városban fogok kikötni végérvényesen.

Nagyon sok regényötlet pihen a fejemben, s igyekszem az írásaimat mindig újabb és újabb pályázatokra küldeni. Kamaszként évekig írtam blogot, s már régóta érzek késztetést, hogy folytassam. Ezért összeválogattam a festményeim/rajzaim, verseim, gondolataim és ötleteim (és regényeim), könyvajánlóim számotokra. Az elmondható, hogy elég változatos témákban írok. Hol verset, hol regényt, hol cikket. Hol lakásátalakításról, fogyatékosságról (én hallássérült vagyok), hol könyvekről (legfőképp azért erről), vagy arról, ami éppen foglalkoztat. Szeretem, ha sokan olvasnak, és jól esnek a pozitív visszajelzések.

Az írásról...

Már gyerekkorom óta szeretek írni. Legelőször 12 évesen írtam meg verses formában irodalomórán a Lúdas Matyi folytatását, még a mai napig emlékszem erre az emlékre. Később, 2006-tól kezdtem el komolyabban verseket írni, s néha még a mai napig tollat ragadok.

A regényírás tizenhét éves korom óta érdekel. Akkoriban rengeteget írtam, egyedül, vagy másokkal közösen (ún. online szerepjáték keretében -> akinek ez nem ismerős, akkoriban chaten (manapság fórumokon) folytatott párbeszédes, cselekményleírós történetszövés, amelyet több ember közösen ír, mindenki a saját karakterét megformálva). Az első komolyabb regényemet, ha jól emlékszem, 2009-ben írtam, azonban 2014-ig egyiket se sikerült kiadatnom.

RólamVégül az Angyalok iskolája regényemet sikerült kiadatni, amely egy tizenéves angyaltanoncról szól, s egyaránt érdekfeszítő olvasmány lehet tízen- vagy huszonéveseknek is. Bár sajnálatomra könyvesboltokban nem kapható, online rendelhető nyomtatott kötet belőle. A regényen a következő fülszöveg található:

Jimmy, az angyaltanonc felveszi a harcot a démonok emberiség ellen szervezett támadásaival szemben. De vajon meddig mehet el egy angyal „a cél szentesíti az eszközt” ideológia nevében, hogy megvédje az emberiséget a megsemmisüléstől?

Arra emlékszem, hogy a könyv első felét alig pár nap alatt írtam meg, annyira magával ragadott a történet, egy gyerek felnövése, ráadáasul egy angyalgyereké, aki rájön, hogy az élet nem csupa csoda és boldogság, és neki is áldozatokat kell hoznia.

Második regényemet, a Különleges erőkkel című fantasy-krimit nem sikerült kiadatnom, ugyanis ezúttal szerettem volna egy magyar, nevesebb kiadót találni, amelyik nyomtat is belőle példányokat könyvesboltokba, nem csak rendelés esetén. Ezen elkámpicsorodva s egyben felbuzdulva azonban itt az oldalon elérhetővé tettem számotokra, így kedvetekre olvashatjátok. 

Jelenleg egy levélregény pihen a fiókomban, amelyet több kiadónak is elküldtem, egyelőre azonban nem sok sikerrel, legalábbis az a két ajánlat, amit kaptam, nem fogott meg kifejezetten, úgyhogy továbbra is ezen ügyködöm és pályázatokon neveztetem.