Themisz-akták.
Már összeraktuk a földönkívüliek által itt hagyott óriásrobotot, és már irányítani is tudjuk. Igaz, a térdízülete máshol van, mint az emberé, de két “pilótánk” dögivel gyakorol, hátha meg kell védeni a földünket egy támadástól. Azóta azonban eltelt tíz év és semmi jele az ufóknak. Eddig. Most ugyanis feltűnt egy, még a mostaninál is nagyobb óriásrobot London közepén.

 

Könyvajánló 7 Felnőtt Sci-fi SorozatEgy ismeretlen, nem a mi világunkból származó robot jelenik meg Londonban. Kolosszális alakja az egész város fölé tornyosul, de nem mozdul. Vajon egy békés kapcsolatfelvétel vagy egy invázió előfutárával állunk szemben?

Minden gyereknek van rémálma. A kis Eva Reyesénél azonban csak az lehet ijesztőbb, hogy a halálról és pusztításról szóló apokaliptikus képek megvalósulni látszanak… 
Dr. Rose Franklinnek nincsenek emlékei az elmúlt pár évből. Az idegenek, akiknek dolgozik, azt mondják, hogy meghalt, és visszahozták az élők közé. Az égető kérdés azonban nem csak a hogyan, hanem a miért is… 
Kara Resnik és Vincent Couture egymásba szerettek a háború alatt, és azóta békére leltek. Ők jelentik az egyetlen védvonalat a Föld és aközött, ami feléjük tart. De egyelőre még ők sem tudják, hogy hazugságban élnek… 
A férfinak pedig, aki azt állítja, hogy mindenre tudja a választ, megvannak a saját indítékai. Vannak dolgok, amiket nem árulhat el, és vannak dolgok, amiket nem fog… 
Mindannyian egy epikus kirakó apró darabkái. Egy olyan rejtélyé, amit az idő keletkezése óta próbálunk megfejteni. Sylvian Neuvel még több izgalommal jelentkezik 2016 egyik legnépszerűbb sci-fijének folytatásában, és most sem okoz csalódást.

Értékelés:

Egyszerűen a mai napig nem értem, hogyhogy csak ilyen alacsony értékelést kapott a molyon az első része, hiszen nekem bőven a kedvencek közé került. Például én kifejezetten élveztem ezt az úgymond kérdezz-felelekes szerkesztési módot, amikor is aktákon keresztül ismerjük meg az eseményeket, mert szerintem nagyszerűen illett ehhez a sci-fihez. Az is igaz, hogy azt vettem észre magamon, hogy jobban szeretem a lightosabb sc-ifiket, mint a nagyon elvonatkoztatottakat, ez pedig pont nekem való volt. De egyszerűen esküszöm, hogy szerintem zseniális és nekem továbbra is nagyon tetszik a történet, hát még ez a mindent felülmúló befejezés.

Tény azért, hogy vissza kellett lapoznom az előző könyvbe, hogy teljesen képben legyek, de viszonylag hamar felvettem a fonalat és alkalmazkodtam ehhez az egyedi, aktás és néhol tudományos írásmódhoz. Viszont utána lehetetlenné vált számomra, nagyon kíváncsivá váltam, és alig vártam, hogy mihamarabb magyarázatot kapjak mindenre. Szerencsére ebben a második részben elég sok mindent megtudhatunk, és szépen alakulnak azaz bonyolódnak az események, az biztos, hogy én egy pillanatra sem unatkoztam. Rose ismét köztünk, még ha kicsit furán is, de vajon ez az idegen robot ellenséges vagy barátságos szándékkal jött? Mit tesz az emberiség? Megpróbálja barátságosan üdvözölni vagy kivezényli a katonaságot? És vajon milyen lények ülhetnek a robotban? Lehetséges, hogy távvezérlésű?

Könyvajánló 7 Felnőtt Sci-fi Sorozat

Nagyon tetszett, hogy a több kötetes könyvektől eltérően itt nem az utolsó kötetben derül ki minden fontos információ, hanem már ezáltal is rengeteget okosodunk. Így még izgatottabban várom a harmadik részt, és őszintén remélem, hogy ezt majd többen megszeretitek, mert számomra fenomenális ez a könyv. Már épp kezdtem megint eltávolodni a sci-fiktől, mert azért a Borne bevallom, kicsit kiütött, de ez a könyv ismét visszahozta a kedvem hozzájuk. Szuper volt!

Mondjuk, talán a karaktereket jobban ki lehetett volna dolgozni, mert az író egyébként remek humora mindegyiken átsugárzik, nem pedig csak egy-egy szereplő sajátja, de így is szerethetőek azért. Annyit elárulhatok, hogy van, akitől búcsút kell vennünk és van, akit kifejezetten sajnáltam is, de remélem, végül minden megoldódik.

Ami picit zavart, hogy az aktás kérdezz-felelekes formátum miatt pár fontos dolog csak utólag derül ki, pl., hogy ez meg az történt, illetve néha találgatnom kellett, hogy na, vajon XY elmondta-e a többieknek, amit megtudott minderről, vagy megtartotta magának.

Nem annyira a sci-fi mániásoknak ajánlom a könyvet, mert úgy láttam, nekik annyira nem jött be az első rész, hanem inkább olyan koca sci-fiseknek, mint én, akiknek a kevesebb néha több. :)

Könyvajánló 7 Felnőtt Sci-fi Sorozat

Pontozás:

Egyedi besorolásom:  7. Number one
Karakterek:  A névtelen pasas a kedvencem, de Vincent is megcsillogtatja humorát.
Borító: Profi munka, tökéletesen illik az első részhez és a történethez is.
Kinek ajánlom: A lightosabb sci-fik kedvelőinek.
+ pont:  Mert nagyon izgalmas volt a befejezés és úgy összességében az egészért.
- pont: Miért kellet meghalnia???