Könyvajánló 6 Krimi Thriller Sorozat Felnőtt

Előre leszögezem, hogy szerintem 95%, hogy kitaláltam, milyen csavar lesz a harmadik részben, (szerintem lehidaltok) így akit érdekel, az a molyos értékelésem végén a Spoiler rubrika alatt majd elolvashatja, aztán lehet róla kommentelgetni, de kizárólag Spoiler rubrika alatt pls! :DDD

Könyvajánló 6 Krimi Thriller Sorozat FelnőttA ​negyedik majom folytatásában egy új sorozatgyilkos járja Chicago utcáit, miközben Sam Porter nyomozó egyre mélyebbre ás a Négy Majom Gyilkos sötét múltjában.

Porter nyomozót és csapatát az FBI eltiltotta a Négy Majom Gyilkos vadászatától. Amikor egy fiatal lány holttestére bukkannak a Jackson park lagúnájának befagyott vizében, a rendőrök pillanatok alatt kiderítik, hogy Ella Reynoldsról van szó, aki három héttel korábban tűnt el. De vajon hogyan került oda? A lagúna vize hónapok óta be van fagyva. Ráadásul nem ez az ügy egyetlen furcsasága. Ella Reynolds egy másik lány ruháit viseli, aki két nappal korábban tűnt el. Miközben a Chicagói Rendőrség nyomozói mindent elkövetnek azért, hogy felderítsék a fordulatokban gazdag ügyet, Porter titokban a Négy Majom Gyilkost üldözi. Pontosan tudja, hogy a legkönnyebben úgy találhat a nyomára, ha megkeresi az anyját. Amikor a kapitány tudomást szerez Porter szabadidős tevékenyéségéről, felfüggeszti a nyomozót, és társainak, Clairnek és Nash-nek egyedül kell megtalálnia az új gyilkost.

Porter megszállottan üldözi a célpontját. Egy szemcsés fotót követ Chicagótól egészen New Orleansig, és közben egy olyan sötét világra bukkan, amely minden képzeletét felülmúlja. Arra is rádöbben, hogy csupán egyetlen olyan hely létezik, amely még egy sorozatgyilkos elméjénél is ijesztőbb: az anyja tudata, aki világra hozta őt.

 

Értékelés:

Ez igen!!!! Már az első rész is a kedvencek közé került, nem csoda, hogy a második is. Bár kicsit cidriztem, hogy szokás szerint, ahogy minden sorozatnál szokott, majd ez is visszaesik, de szerencsére nem így történt. Eleinte persze zavaró volt, hogy nehéz volt felvenni a történetszálat ennyi kihagyás után, de aztán szép lassan megkapjuk a kis morzsákat, amin elindulhatunk. Viszont a végén az igazán szemfülesek bizony rájöhetnek, hogy mi lesz a harmadik részben, és mi az az egyébként tényleg hihetetlenül ütős csavar, ami várható a szereplőinkkel kapcsolatban, tehát ebben nem sikerült felülmúlni az első részt. Persze, itt is rengeteg a homály, a fordulat, az érdekes és kitalálhatatlan rész, és rengeteg zsákutcába bemegyünk, mire végül úgy érezzük, látjuk a fényt az alagút végén – én legalábbis látom. :D

Az új gyilkosságok nem igazán köthetők a 4 Majom Gyilkoshoz, de hát azért ugye nem véletlenül ez a sorozat címe, szóval nyilván itt is felbukkan, és teljes kacifántosságba borul minden. Mindig négy lépéssel előttünk és a nyomozók előtt jár, és sajnos az sem segít a helyzeten, hogy a különböző nyomozócsoportok összefogás helyett inkább egymással versenyezgetnek. Ami érdekes viszont, hogy mi eleve többet tudunk a nyomozóknál, mert a gyilkos szemszögébe itt is bepillantást nyerhetünk, vagy legalábbis az áldozatokéba, így hamarabb rájövünk dolgokra és több találgatási felület áll rendelkezésünkre. Hihetetlenül izgalmas volt ez a folytatás, a vége pedig! Hát nem csodálom, hogy sokan, akik eddig olvastátok a regényt, így kiakadtatok rajta, hogy már most rögtön akarjátok a folytatást! Még úgy is akarom, hogy elég korrekt elméletem van rá, mi fog abban történni, és alig várom, hogy bebizonyosodjon, igazam volt-e, vagy a szimatom ezúttal teljesen tévútra vezérelt! :D Megéri egyébként a könyvről beszélgetni, mert teljes elméleteket lehet felállítani a lehetséges folytatásra, összefüggésekre, ki mit vett észre, ki mit jegyzett meg.

Eligazodni a történeten, a sorrendiségen és a ki-kicsodán egyébként nagyon nem egyszerű, főleg, hogy az áldozatok száma egyre csak bővül, és egy idő után azt sem lehet már eldönteni, hogy mi fontos szál és mi nem, illetve, hogy mi az, ami csak hazugság. Mert bizony elképzelhető, hogy abból is akad bőven!

Ez egy igazán kiemelkedő, elsőrangú krimi, ritkán tudok ennyire rajongani értük, mert általában nekem nagyon unalmasak és sablonosak, hát ez minden, csak nem sablonos! Főleg, ha az elképzelésen beigazodik! Bátran ajánlom minden krimi rajongónak, akik szeretnének egy izgalmas, megfoghatatlan, terjedelmes sorozatba belevágni, és természetesen, azoknak, akik olvasták az első részt! Anélkül bele ne vágjatok!

Pontozás:

Egyedi besorolásom: 6. Kedvencek között
Karakterek: 8/10 – Nekem nagyon tetszenek, és azok alapján, amire rájöttem a vége felé, hihetetlen csavarok lesznek a végén a karaktereket illetően…
Borító: 7/10 – Ez a nagy homály annyira nem megnyerő, de egyébként nem rossz borító.
+ pont: Mert nagyon olvasmányos, fordulatos, és bizony tartogat még meglepetéseket.
– pont: Mert szerintem teljesen megfejtettem, hogy mi lesz a harmadik rész nagy csavarja… X’D