Könyvajánló 5 Krimi Thriller FelnőttVégzetes vonzerő… online.

Milyen mélyen ismerhetsz meg egy másik embert? Meddig mennél el azért, hogy kiderítsd az igazságot valakiről, akit szeretsz?

Amikor Julia, a harmincas éveiben járó, látszólag átlagos életet élő brit családanya megtudja, hogy húga brutális gyilkosság áldozata lett, nincs nyugodalma, amíg meg nem leli a gyilkost. A kutatás azonban hamarosan saját, bűnös érzéki vágyainak felfedezésébe csap át. Miután megismerkedik egy veszedelmes idegen férfival az interneten, elveszíti önmagát… az uralmat a tettei felett… és talán mindent. Rendületlen válaszkeresésével pedig veszélybe sodorja a házasságát, a családját, sőt, az életét is.

A világsikerű Amnézia (korábbi címén Mielőtt elalszom) szerzőjének pattanásig feszült hangulatú, lélegzetelállító fordulatokkal teli új pszichológiai thrillere az online chatszobák és a cyberszex sötét útvesztőjébe vezeti az olvasót, ahonnan nincs kiút.

 

Értékelés:

Azért választottam ezt a könyvet, mert mindig érdekel az olyan történet, ami internetes ismerkedésről szól, annak buktatóiról, figyelmetlenségtől, esetleges veszélyforrásokról, és az biztos, hogy ez a könyv nagyon jól bemutatja ezt, még ha kicsit sarkalatosan is; azzal azonban tisztában kell lenni, hogy bár amit az író leír, fikció, gyakorlatilag bármikor bárkivel megtörténhet.

Kivételesen nem egy olyan könyv akadt a kezembe ezáltal, amit egy-két nap alatt elolvasok, már csak terjedelménél (de témájánál fogva) sem, hanem amin egy hétig rágódhattam. Emésztettem, merengtem rajta, néha féltem a kezembe venni, néha felzaklatott, néha meg félretettem, hogy egy boldogabb lelkiállapotban kezdjek neki; vannak ugyanis benne olyan részek, amik meglehetősen felkavaróak voltak számomra, és itt még csak nem is a krimi vonalról van szó. Nagyszerűen bemutatja az internetes ismerkedés veszélyeit, de akár azt is, hogy mennyire félre lehet ismerni valakit, néha mennyire tévútra vezetnek az ösztöneink, vagy csak figyelmen kívül hagyjuk azt a bizonyos belső hangot. Biztos sokunkkal előfordult már, hogy szemet hunyunk egy-két dolog felett, aztán csak utólag, talán évekkel később jövünk rá, hogy mennyire nem láttuk a fától az erdőt.

A könyv egyébiránt nekem tetszett, bár számomra más volt, mint az Amnézia c. könyv Watsontól, ami nem is baj, hiszen két külön regény. Szerencsémre volt időm az olvasására, mert tényleg voltak olyan részek, ahol úgy éreztem, nekem most ezt le kell tennem, de talán azért, mert nekem is van egy-két negatív tapasztalatom az életben.  Sokszor úgy éreztem, hogy Julia gyenge, és naiv, de nyilván az adott helyzetekben senki nem tudja, hogy cselekedett volna, még én sem. Lehet, hogy ugyanígy.

Az tény viszont, hogy a nagy csavarok szinte mindegyikére (egy kivétellel) rájöttem már a könyv közepe/háromnegyede táján, de nem tartom kizártnak, hogy sokaknak teljes ledöbbenés a vége, azonban mivel én kínosan ügyelek a részletekre, nekem nem volt nehéz kitalálnom.

Szinte már pszichológiailag is érdekes boncolgatás volt, hogy Julia miért megy bele abba, amibe, miért teszi azt, amit – akarata ellenére -, miért engedi, hogy megalázzák, de azt hiszem, éppen ezért (is) életszagú a történet, mert nagyon sok nő lehetne Julia a maga naivságával és a hétköznapiságból való kitörési vágyával egyetemben. Mindannyian szeretnénk kipróbálni néha valami újat és valami izgalmasat, ami azonban nem biztos, hogy jó nekünk.

Tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a krimit, thrillert, internettel kapcsolatos ismerkedős könyveket, és akik nem félnek egy kicsit „bemocskolni a lelküket.”

Pontozás:
Egyedi besorolásom:  5. Nagyon jó
Történet: 9/10
Karakterek: 8/10
Borító: 9/10 – Tetszett, nagyjából illik a sztorihoz. A kötés, mint mindig az Athenaeum Kiadó esetében, gyönyörű munka, jó minőségű lapok, elegendő belső margó, könnyen lapozható, és megfelelő a betűméret is. Kicsit nehéz a súlya a lapok száma miatt, de legalább tudjuk, hogy sok van még a végéig. :)
Kinek ajánlom: Akik szeretik a thrillert, krimit, vagy olvasták már S. J. Watson könyveit, akik nem egy gyorsan olvasós könyvre vágynak, hanem amin napokig, hetekig rágódhatnak.

+ pont: A terjedelméért. :)
- pont: Amiért már megint a vége előtt rájöttem majdnem mindenre.

Egyéb:
Kiadó: Athenaeum Kiadó Kft.
Oldalak száma: 564
Borító: PUHATÁBLÁS