Könyvajánló Manga 5 Fantasy Ifjúsági Romantikus

Könyvajánló Manga 5 Fantasy Ifjúsági RomantikusIsmerkedjünk meg Pamelával, a Tarot Café tulajdonosnőjével, kinél a kínálat nem mindig az ügyfelek kedvére való. Pamela jósnő, akihez különleges vendégek, vámpírok, tündérek és más, az emberek közt élő természetfölötti lények is betérnek – nem csak egy kávéra, hanem hogy a kártyalapok segítségével feltáruljon előttük a jövő. Azonban Pamela múltjában is sötét titok lappang, és csak ha e múltat lezárja, akkor léphet át következő életébe. Varázslatos és részletgazdag stílusával Sang-Sun Park újszerű, drámai történetet alkotott rendhagyó hősökkel, akik szenvedélytől hajtva kutatják az igazságot.

 

 

Értékelés:

Ahogy egyik korábbi értékelésemben már kifejtettem, a több részes mangák/manhwák esetében jóval több hely áll rendelkezésére az alkotónak, hogy egy szerteágazóbb, összetettebb történetet alkosson. Nincs ez másként a Tarot Caféval sem, ahol nem csak Pamelát, a sok száz éve élő jósnőt ismerhetjük meg, akinek múltja titkos ködbe burkolózik, hanem rengeteg mellékszereplő is feltűnik a színen. Ezeknek a különböző természetes és természetfeletti lényeknek a története mind Pamelánál fut össze, aki tarot kártyáival képes megmondani a jövőjük alakulását. Egyedül a saját életével nem tud mit kezdeni, ezért megköt egy szerződést…

Szultánok, embermacskák, vérfarkasok, vámpírok, furcsa teremtmények, halhatatlanok, sárkányok mind ugyanarra a kérdésre keresik a választ: hogyan tovább? Szerelmi vívódások, csalódások, tehetetlenség, reményvesztettség, életeken átívelő szerelmek. A Tarot café igyekszik sok történetet egyetlen monumentális manhwába sűríteni. Ez az egyik legnagyobb erőssége, ugyanakkor néha elég nehéz ezt a rengeteg karakterrajzot megkülönböztetni egymástól – kiváltképp az általam nem annyira kedvelt hosszabb hajú férfiakét. Néha komolyabban el kellett gondolkodnom, hogy most ez az a karakter-e, akire én gondolok, vagy csak hasonlítanak egymásra, de egy kis ráérzéssel egyébként problémamentesen követhető a szerteágazó történet. A legérdekesebb persze magáé a főszereplőé, Pameláé, aminek több kötet áll rendelkezésére, hogy igazán kibontakozhasson. Viszont pontosan ezen okból kifolyólag a mellékszereplők nem annyira kidolgozottak, mint azok, akik végigviszik a történetet.

Mindent egybevetve azonban egy izgalmas, fordulatos fantasy manhwa, ami a műfaj és a fantasyk kedvelőinek bizonyára elnyeri majd tetszését.

Más molyok véleményei:

„Sokáig vonakodtam tőle, hogy megvegyem, de végül nem bántam meg. Park egyedi és különleges vonzerővel bíró stílusa nagyon hamar belopta magát a szívembe, ráadásul varázslatos módon vezeti a történetszálait. 
Pamela az a fajta karaktertípus, akivel nagyon könnyű azonosulni. A drámaiság mellett mindig magában hordozza a jobb fordulatokba vetett hitet és reményt, és ez az egész nagyon különleges hangulattal fűszerezi meg a köteteket. Gyöngyszem a magyar manhwa-piacon.”
Zsálya

„Érdekes a világa, rengeteg benne a fantasy és nekem ez alapból feldobta. A történetek mind tanulságosak, a rajzolása nagyon szép, egyetlen dolog zavart, mégpedig az, hogy az összes férfi lánynak nézett ki az nőies arcukkal és a hatalmas szempilláikkal. :D”
Bellatrissa

Pontozás:

Egyedi besorolásom: 5. Nagyon jó
Karakterek: Rengeteg mellékszereplő jelenik meg a színen, a főszereplő Pamelán pedig eleinte nagyon nehéz kiigazodni, sok idő telik el, mire összerakhatjuk a kirakós darabjait.
Borító: 7/10 – Nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet, mert túl sötét.
Moly.hu-n elért százalék: 83%
Kinek ajánlom: A manhwák/mangák, azon belül a fantasy történetek kedvelőinek korhatár nélkül.
+ pont: Mert rengeteg kis történetet megismerhetünk, amelyek szálai Pamelánál futnak össze.
- pont: Mert néha nehéz volt megjegyezni, hogy melyik szereplő melyik is pontosan (túl sok volt benne a hosszabb hajú férfi/fiú).